Brinka SKK:s drogpolicy

Brinka SKK:s drogpolicy baserar sig på föreningens egna stadgar, Svenska Konståkningsförbundets, Gästriklands idrottsförbunds och riksidrottsförbundets mål och visioner.
Vi delar där med bland annat RF:s vision för svensk idrott - Den handlar om att välkomna alla in i en idrottsrörelse där varje människa har en plats och en uppgift. En idrottsrörelse med ett enat fokus kring sunda värderingar och en tro om att just dessa skapar grunden för en idrott i världsklass.

I en bilaga till Brinka SKK:s stadgar antagna 1999-08-26 står att läsa;
Inom idrotten lär vi om hur kroppen fungerar och tar ställning mot sådant som är skadligt och nedbrytande t.ex användande av droger.
samt
En känsla för ärlighet och rent spel ligger i idrottens natur. Det är meningslöst att tävla om inte alla följer gemensamt uppsatta regler. Därför arbetar vi före en konsekvent regelefterlevnad och uppmuntrar gott uppförande så väl på som vid sidan av idrottsarenan. Därför tar svensk idrott också avstånd från och arbetar aktivt mot användandet av förbjudna preparat – doping – för att nå bättre resultat.

Arbete och vision för en drogfri idrott finns med i Brinka SKK:s verksamhetsplan för säsong 2018/19; Brinka SKK:s vision är att bedriva en bred verksamhet för barn och ungdomar där så många som möjligt får möjlighet att lära sig att åka konståkning. Samtidigt ska åkare med vilja att utvecklas beredas möjlighet att vidareutvecklas. För att åstadkomma detta ska klubben ha en god organisation, klara regler och utbildade tränare.

Åkarna i klubben ska få en aktiv och meningsfull fritid genom en god kamratanda och en trygg miljö som borgar för utveckling fysiskt och psykiskt, socialt och kulturellt.

Brinka SKK verkar för en doping- och drogfri idrott.
Brinka SKK följer riksidrottsförbundets policyer.

Under säsong 18/19 och 19/20 kommer en tydligare drogpolicy tas fram och antas av årsmötet senast 2020.

Uppdaterad: 06 FEB 2019 18:48 Skribent: Brinka SKK

Anmälan till Hösten 2019 Konståkningsgrupper