Brinka Sandvikens Konståknings Klubb

1995 startade två flickor som tidigare tränat i Gävle Konståkningsklubb en konståkningsverksamhet i Sandviken. I början av -70 talet fanns också en konståkningsklubb här, men den lades så småningom ner. Under ett antal år var konståkningen koncentrerad till Gävle, men finns nu på båda orterna.

Under några år tillhörde Brinka SIK (Sandvikens ishockey klubb), där vi ingick som en självständig sektion. Från och med september -99 är vi en egen klubb och går under namnet Brinka Sandvikens Konståkningsklubb (Brinka SKK). Namnet Brinka är en sammansättning av våra grundares namn Britta & Annika.

Idag har Brinka SKK ett antal grupper inom skridskoskolan och grupper för olika kunskapsnivåer. Vi har kälkar för sittande konståkning.

Träningarna hålls i Jernvallens ishall.

Uppdaterad: 15 JUN 2018 22:29 Skribent: Brinka SKK