Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Läger


Konståkning är en idrott som utövas året runt, i alla fall för de åkare som åkt ett tag. Sommarträningen är grunden till den utveckling som sker under säsongen augusti-mars. Antal veckor man väljer att åka på läger beror på flera saker, hur gammal man är och vilken nivå man tränar och tävlar på. Har man aldrig tidigare varit på läger räcker det med en vecka. 

Vilket läger man åker på spelar mindre roll än för vilken tränare man väljer att träna för. Företrädesvis tränar man för en tränare som har samma teknik att lära ut hoppen som den tränare man har hemma.

Konståkningsläger arrangeras även på andra tider än under sommaren, exempelvis finns det flertalet jul- och nyårsläger och på vissa ställen även sportlovs- och påskläger.

Brinka SKK försöker att varje år anordna Brinkalägret genom åren varit ett populärt läger. Det är bra med läger, då det är väldigt utvecklande för alla åkare med sammanhängande istid och träning.

Vi ser också till att ha en bra bemanning med rätt kompetens hos tränarna för åkarnas olika kunskapsnivåer.

Vår ambition är att alla åkare ska kunna delta och därför ansöker vi om bidrag, för att subventionera lägeravgiften för våra egna åkare.
Vi ser gärna att åkare från andra föreningar deltar, för att skapa ett bra nätverk mellan föreningars åkare och tränare.

Uppdaterad: 15 JUN 2018 22:29 Skribent: Brinka SKK

Postadress:
Brinka Sandviken KK - Konståkning
Hedåsvägen 8
81161 Sandviken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info